Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

πλανήτες στο μέγεθος της Γης

Share
Είναι ο Γαλαξίας μας το σπίτι άλλων πλανήτων  με μεγέθος ίδιο με αυτό της Γης; Είναι οι πλανήτες στο μέγεθος της Γης κοινοί ή σπάνιοι; Οι επιστήμονες της NASA που αναζητούν απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά αποκάλυψαν πρόσφατα την ανακάλυψή τους.

'Αρχίσαμε από μηδέν πλανήτες στο μέγεθος της Γης και φτάσαμε τους 68 και από μηδέν σε  54  υποψήφιους πλανήτες σε κατοικήσιμη ζώνη. - μια περιοχή όπου στην επιφάνεια ενός πλανήτη  θα μπορούσε να υπάρχει υγρό νερό. Ορισμένοι υποψήφιοι πλανήτες θα μπορούσαν να έχουν ακόμη και φεγγάρια με  νερό σε υγρή μορφή", δήλωσε ο Ουίλιαμ Borucki της Ames του ερευνητικού κέντρου της ΝΑΣΑ στην Καλιφόρνια, και  επιστημονικός ερευνητής της αποστολής  Κέπλερ . «Πέντε από τους πλανητικούς υποψηφίους  έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος με τη Γη και επιπλέον κινούνται σε τροχιά στην κατοικήσιμη ζώνη των μητρικών άστρων τους."


Απαιτούνται όμως επιπλέον παρατηρήσεις για την επαλήθευση ότι είναι πραγματικοί πλανήτες

Έχουμε εντοπίσει πάνω από 1200 υποψήφιους πλανήτες,περισσότερους από όσους έχουν βρει όλοι οι άνθρωποι μαζί στην ιστορία μέχρι σήμερα είπε ο Μπορούκι.'Αυτοί είναι υποψήφιοι πλανήτες αλλά είμαι σίγουρος ότι θα επιβεβαιωθεί ότι είναι πραγματικοί πλανήτες τους επόμενους μήνες ή χρονια.

Ο Μπορούτσκι μιλάει για εξωπλανήτες και την αποστολή Κέπλερ 
  Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...